Programy i projekty

  • 22.01.18


 

Udział szkoły w projektach zewnętrznych oraz realizacja programów zewnętrznych  w roku szkolnym 2017/2018

  1. 1. „Owoce i warzywa w szkole” - ogólnopolski program organizowany przez Agencję Rynku Rolnego (Warszawa)
    -uczniowie promują dbałość o zdrowe odżywianie, a tym samych chętniej sięgają po owoce i warzywa;
    -uczniowie potrafią wymienić zasady racjonalnego odżywiania się;
    -uczniowie aktywnie współpracują na edukacyjnych zajęciach w zakresie tej tematyki;

  2. 2. „Mleko w szkole” - ogólnopolski program organizowany przez Agencję Rynku Rolnego (Warszawa)
    -uczniowie kształtują w sobie dobre nawyki żywieniowe poprzez spożywanie mleka i przetworów mlecznych;
    -uczniowie potrafią wymienić zasady racjonalnego odżywiania się;
    -uczniowie aktywnie współpracują na edukacyjnych zajęciach w zakresie tej tematyki;

  3. 3. „Znajdź właściwe rozwiązanie” - Program Profilaktyki Antytytoniowej , Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej (Kalisz)
    -uczniowie wykazują postawy asertywne związane z unikaniem czynnego oraz biernego palenia tytoniu;
    -uczniowie doskonalą umiejętności radzenia sobie w trudnych i stresujących sytuacjach;

  4. 4. „Zachowaj Trzeźwy Umysł” - ogólnopolska kampania profilaktyczna  organizowana przez Stowarzyszenie Producentów i Dziennikarzy Radiowych (Poznań)
    -uczniowie aktywnie współpracują na edukacyjnych zajęciach w zakresie tej tematyki;
    -uczniowie promują zdrowy styl życia;
    -uczniowie doskonalą umiejętności radzenia sobie w trudnych i stresujących sytuacjach;
    - Wychowawcy klas 

    5. „Bądźmy zdrowi– wiemy, więc działamy” - program edukacyjny dla klas szkoły podstawowej i Gimnazjum Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej (Kalisz)
    -uczniowie potrafią wskazać wpływ żywienia i aktywności fizycznej na własne zdrowie;
    -uczniowie stosują właściwe nawyki i umiejętności prozdrowotne;
    -uczniowie aktywnie współpracują na edukacyjnych zajęciach w zakresie tej tematyki; 

  5. 6. „Trzymaj Formę!” - program edukacyjny dla kl. IV i klas gimnazjalnych  Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej (Kalisz)
    -uczniowie stosują właściwe nawyki i umiejętności prozdrowotne;
    -uczniowie promują zasadę aktywnego stylu życia i zbilansowanej diety w oparciu o odpowiedzialność indywidualną i wolny wybór jednostki;
    -uczniowie umiejętnie korzystają z informacji zamieszczonych na opakowaniach produktów spożywczych